Нова година 2022 Белград - Нови Сад

ФАКУЛТАТИВЕН ИЗЛЕТ ДО НОВИ САД

  • 1 ден: 31.12.2021 год.
  • 2 ден: 1.1.2022 год.
  • 3 ден: 2.1.2022 год.

Поаѓање за Србија во  00:30 часот од Штип, паркингoт пред Новата Пошта, во  02:00 часот од Скопје, паркингот пред хотел ВИП. Патот води преку граничниот премин Табановце со попатни паузи за  одмор и царински формалности. Пристигнување во Белград  во предпладневните часови. Разглед на Белград со локален водич: плоштадот Теразије, Славија, храмот Св. Сава, булеварот и плоштадот на Револуцијата, тврдината Калемегдан каде ќе се посетат Римскиот бунар, Војниот музеј, Споменикот на победникот и панорама од каде се гледа вливот на реката Сава во реката Дунав. Сместување во хотел. Вечерта, дочек на Новата 2022 година на плоштад доколу има организација според протоколите или индивидуална организација . Враќање во хотел.  Ноќевање.

 

Појадок. Слободно време за индивидуални прошетки и активности  низ најпознатите улици во  Белград -  Кнез Михајлова ,Теразије и Белград  на вода. Враќање во хотел. Ноќевање.

Појадок.  По појадокот напуштање на хотелот. Слободен ден за прошетка низ Белград или можност за факултативен излет до Нови Сад. Нови Сад  е центар на српската култура уште познат и по прекарот Српска Атина. Посета на Петроварадинската Тврдина, катедралата, прошетка низ стариот дел на градот. Слободно време за индивидуални активности. Попладне поаѓање за Македонија преку Белград со попатни одмори. Пристигнување во Скопје/ Штип   во доцните вечерни часови.

95 €

(5.850 мкд)

превоз и хотелско сместување

Во цената се пресметани следните услуги:

Во цената не се пресметани следните услуги:

Напомена:

Covid 19 – Услови

Услови Патувањето ќе се одвива според пропишани протоколи за работа со туристички групи. За оваа патување е потребно PCR тест не постар од 72 часа или сертификат за примена вакцина, со поминати 14 дена од втората доза.